Ana içeriğe atla

Vücudumuzdaki Yağlar Kasa Dönüşür Mü?

Yağlar; suda çözünmeyip eterde çözünen ve dokunulduğunda kayganlık hissini veren maddelerdir. Her insanın vücudunda yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve mineraller belirli oranda bulunmaktadır. Bu oranların ölçülü bir şekilde vücutta bulunması gerekmektedir. Yağ, fazla alındığı zaman insan vücudunun düşmanı niteliğinde olarak kilo alımına sebep olur. Hatta 'obezite' ye kadar götürebilir.

Kaslar; iskelet yapımızda eklemlerin rahat hareket etmesi için vücudumuzu saran milyonlarca liften oluşur.  
Bu kaslar spor yaparak ve vücuda doğru protein alımı ile güçlenir. Protein alımı da yüksek oranda protein içeren besinlerin tüketimi ile mümkün olur. Et, süt, yumurta gibi besinler kaliteli ve doğal protein protein içermektedir. 

Spor yapma sebeplerimizden biri de bu kasların gelişimidir. Spora başlayan bireylerin kafalarına takılan soru da ''Vücuttaki yağlar kasa dönüşür mü ?'' olur. 

Hayır dönüşmez. Aslında görüldüğü gibi iki besin türünün de yapıları birbirinden farklıdır. Yani insan vücudunun bunları birbirine dönüştürme özelliği yoktur. Sporla birlikte yağlar yakılarak vücutta büyük bir enerjiye dönüşür. daha sonra tüketilen besinler ile kaslar gelişebilir. Kasların üzerinde bulunan yağ tabakası kas gelişimini engellemektedir. Bu yüzden önce yağların yakılması gerekmektedir. Bu da düzenli bir sporla mümkün olur. 

Kasların gelişimi için bir başka yöntem olarak da protein tozları kullanılabilir. Her şeyin doğalı en  sağlıklısıdır tabi ki de ama takviye olarak kullanılması insan vücudu için çok da zararlı değildir. Bilinçli bir şekilde kullanılırsa etkili bir yöntem olarak sayılabilir. 

Hiçbir zaman sadece spor ya da sadece düzenli beslenmek sağlıklı bir yaşam için yeterli değildir. İkisi ancak bir arada düzenli bir şekilde ilerlerse sağlıklı sonuçlar alınabilir. 

Sağlıkla Kalın...
Candan

Yorumlar