Ana içeriğe atla

Steroid ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

  Gelelim bilmeyen ve merak eden herkesin ilgisini çeken steroidlerin ne olduğuna.. Steroidler lipit içerikli ve dört halkalı karbon iskeletinden oluşmuş yapılardır. En önemli steroidler kolesterol, hormon ve metabolitdir. Steroidlerin çeşitlerine göre değişik etkileri de bulunur. Steroidler kullanan kişilere dayanıklılık, güç ve aynı zamanda enerji katmaktadır. Bu yüzden steroidler tüm sporcular tarafından kullanılmak istenir. Steroidlerin çeşitlerine göre değişik alanlarda değişik etkileri vardır. Steroidler sporcuların kas gelişimde büyük bir yol oynar. Bunlar güç, dayanıklılık, hızlı kas gelişimi, özgüven duygusu ve yağ yakmaya yardımcı olması gibi olumlu etkilerdir. Gelelim olumsuz etkilerine.. Kalp kaslarında ve damarlarda zorlanma ile beraber, kalp krizlerine neden olur. Karaciğere fazla yük bindirdiği için karaciğer yetmezliği görülebilir. Psikolojik olarak insan kendisini kötü hisseder ve bu devam eder. Deri üzerinde aşırı miktarda sivilce oluşur. Kalp atış ritmi düzensiz olur. Kanser riski artar. Böbrek yetmezliği görülür.  
  Çeşitli araştırmalar ve uzmanların çeşitli medya formları üzerindeki çalışmaları göz önünde bulundurularak, steroidlerin olumsuz etkilerinin pozitif olanlardan daha ağır olduğunu söylüyorlar. Ama steroidleri eleştirirken fazla değinmeden çok yüksek dozajda ve uzun süreli kullanımda zararlı olduğunu söylüyor. Steroidleri denemek isteyen meraklılar, atılım yapmadan önce birçok şeyi akıllarında bulundurmalıdır. Öncelikle kullanmayı planladığınız belirli steroidleri tanımlamak önemlidir ve steroid hakkında kendi araştırmalarınızı yapmanız gerekir. Kendinize gerçekten steroid lazım mı yoksa tüketmesek daha mı iyi durumda oluruz? diye sorun. Uzun vadede başa çıkmanız gereken yan etkileri tartışın ve doktorunuzun onayı olmadan KESİNLİKLE kullanmayın. 
  Peki bu steroid denen madde bu kadar zararlıyken neden insanlar tarafından kullanılıyor? sorusu da diğer önemli soru.
Aslında steroid büyük sporcular ve vücut geliştirmeyi meslek edinmiş kişiler tarafından yarışmalara hazırlanırken kullanılır.
Zaten steroidi kullanıp 50 yaşını geçmiş sporcu sayısı oldukça azdır. Çünkü hormonların ve tüm vücudun dengesini bozar. Ama yarışmalara katılmak için kullanılması şart denilebilir. Çünkü o sporcular vücutlarının şekillerindeki kusursuzluğa göre paralarını kazanıyorlar. Mesleğiniz vücut geliştirme değilse steroidlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Zaten steroid kullanan herkeste müthiş vücutların anında oluşması gibi bir durum olmuyor. Steroid kullanımında da çok ciddi çalışma ve beslenme gerekiyor. Hatta bizim yaptığımız çalışmadan çok daha ağır çalışma istiyor. Sporu bıraktığınızda ise yağlanmış ve kas kütlesi düşük bir vücut ile karşılaşıyorsunuz. Steroid supplement sınıfına girmez, steroid ilaçtır. Ben kullanmayı düşünmeyenlerdenim. Size de kullanmanızı önermiyorum. Vücut geliştirmeyi meslek olarak edinmiş kişileri hariç tutarak söylüyorum tabii. Kullanacaksanız detaylı araştırın, doktorunuza danışın, ihtiyacınızın olup olmadığını bırakın doktorunuz karar versin.
Paylaşımlarımın sonuna geldik. Hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. Hepimize iyi çalışmalar.

Sağlıklı yaşayın, sporla kalın.
Yener..

Yorumlar