Ana içeriğe atla

1 Ayda Nasıl Vücut Geliştiririm?

vücut geliştirme ile ilgili görsel sonucu

1 Ayda vücut geliştirmek mümkün, Güçlü ve çarpıcı görünmek herkesin isteği. Güçlü ve kaslı görünmek kuşkusuz olası tabi ama bunu kısa bir vakit içerisinde yapmak isteyenler için biraz daha zor olacak. 

Teknik bilgi mutlaka gerekli: Tekniği öğrenirseniz daha olumlu neticeler alacaksınız. Bu sayede sisteminizi de güçlendirerek kaslarınızın daha iyi çalışmasını sağlarsınız.
 
İyi başlayın: Yapabildiğiniz en üst seviyesine neredeyse %80 altında bir düzeyde ısınma hareketleri yaparak başlayın. Isınma turu tıpkı ana yemek evveli atıştırmak gibidir, mideyi alıştırıp rahatsız etmemek gibidir. Böylece bedeninizin zarar görmesini rahatsız olmasını engellersiniz.
 
Hedefinizi yüksek tutun: Her seferinde kendinizi biraz daha zorlayın. Örneğin set başı 2 kilogram daha ağırlıkla devam edin.

1 Ayda Vücut Geliştirme


Bunları uygularken daima teknik bilgiye dayanarak ve kendinizi sakatlamadan yapmalısınız. Gelişiminizi de not alarak izleyin.
 
Güce öncelikli bölgelerden başlayın: Örneğin kollarınızın başka kas gruplarına oranla daha güçsüz olduğunu hissediyorsanız kollarınızı daha da dayanıklılaştırmak için çalışabilirsiniz. Eğer bacaklarınızı güçsüz hissediyorsanız bacaklarınıza öncelik vermelisiniz. Böylece geridekilerin halini eşitlemiş olursunuz.
 
Beslenme ve dinlenme çok önemli: Güçlü olmanın en önemli kuralı beslenmek. Protein, kreatin, beta alenin tarafından iyi beslenmelisiniz. İyi bir dinlenme ile de desteklemelisiniz.
 
Sadece güçlü olmak yetersiz: Güçlü olmak ilk amacınız olabilir ama bunun yanı sıra daha hızlı olmaya özen gösterebilirsiniz.

Yorumlar